Till sidans huvudinnehåll

Låt matresterna få nytt liv

Högt beställningstryck

Vi får just nu in många beställningar av matavfallshämtning för villakunder. Det gör att vi har köer för utkörningen av kärl. Räkna med att det kan ta sju veckor från att du skickar in beställningen tills att du får kärl och påsar.
Beställ här

Utrullning av matavfallskärl till villakunder 2023

De villa- och radhuskunder som inte har eller inte beställt matavfallsinsamling senast den 9 december eller har ansökt om dispens, anmält matavfallskompost/bokashi eller meddelat om innehav av matavfallskvarn kommer att få ett matavfallskärl och startkit utkört under vårvintern 2023.
Detta gäller

Ladda ner informationsmaterial

Ladda ner och skriv ut information om matavfall till hyresgäster och boende i din fastighet. Enkelt att sätta upp i trapphuset, tvättstugan eller miljörummet. Informationskitet för matavfall innehåller även filmer och foton som du kan använda i era digitala kanaler.
Se till att alla vet vad som gäller i er fastighet

Grattis hyresvärdar – alla får påsar!

Är du en hyresvärd eller bostadsrättsförening som vill komma igång med matavfallsinsamling? Då är det bara att gå in här och göra en beställning via blankett eller fylla i en intresseanmälan om ni behöver hjälp med att hitta en bra lösning som fungerar för just er.
Börja sortera nu. Anmäl er här.

Undvik monster i fettavskiljaren

Alla storkök och restauranger har krav på att ha en fettavskiljare. men ofta glöms den bort och då växer fett- och skräpmonster till i fettavskiljaren som både blir ett miljöproblem och skapar stopp i avloppsnätet. Här är lite tips på vad du kan göra.
Ge din fettavskiljare lite kärlek

Några snabba fakta

25 806
ton matavfall
samlades in i Stockholm 2021
35 %
av matresterna
slänger vi i onödan
3 000
personers matavfall
driver 1 buss och 5 sopbilar ett år
5 kg
matavfall
driver en bil 1 mil