Till sidans huvudinnehåll

Villaägare

Dina vatten- och avfallstjänster

Tjänster

Vi levererar rent dricksvatten till din kran och ser till att ditt avloppsvatten tas omhand och renas. Vi hämtar ditt avfall och erbjuder fler tjänster än bara hämtning av rest- och matavfall.

Sophämtningsdagar

Du kan se vilken dag ditt avfall ska hämtas i Mina sidor. Logga in med bankid eller lösenord och klicka på fliken Avfallstjänster.

Abonnemang för sophämtning

Matavfall och restavfall

Det vanligaste abonnemanget. Vi hämtar ditt matavfall och ditt restavfall i separata kärl. Du kan välja på hämtning varje, varannan eller var fjärde vecka för restavfallet och varannan vecka för matavfallet.

Endast restavfall

Om du har hämtning av endast restavfall och alltså lägger matavfallet i samma soppåse kan du välja på hämtning varje eller varannan vecka.

Trädgårdsavfall

Vi erbjuder ett säsongsabonnemang för hämtning av trädgårdsavfall. Hämtning sker varannan vecka från april till och med oktober.

Läs av vattenmätaren regelbundet

Läs av din vattenmätare regelbundet så din faktura blir korrekt. Logga in på Mina sidor med BankID och rapportera mätarställningen där.

Hitta snabbt

Beställ matavfallspåsar

Du som bor i villa eller radhus i Stockholm kan beställa en extra leverans av påsar per år. Du kan också hämta själv på någon av våra uthämtningsplatser.

Hämtning av matavfall

Bor du i villa eller radhus kan du få ditt matavfall hämtat var 14:e dag. Du kan också ha ett delat abonnemang och dela ett matavfallskärl med en granne. Abonnemanget för matavfallshämtning kostar inget extra.

Hämtning av trädgårdsavfall

Låt oss hämta ditt trädgårdsavfall! Du slipper åka till återvinningscentralen med ris och löv, och vi ser till att ditt trädgårdsavfall får nytt liv som jordförbättring.

Här lämnar du avfall som privatperson

Återvinningscentraler

Hitta adresser och öppettider till återvinningscentraler och återbruk.

Pop-up återbruk

Lämna smått grovavfall på en plats nära dig! Vi är på två platser varje helg under perioden april - oktober. Hit tar du dig enkelt genom att gå eller cykla.

Mobila miljöstationen

Du kan lämna miljöfarligt avfall och småelektronik till mobila miljöstationen.

Miljöstationer

På miljöstationen kan du lämna miljöfarligt avfall, batterier och ljuskällor.