Till sidans huvudinnehåll

Verksamheter

Övriga verksamheter

Vad finns det för riktlinjer kring sjukhus och laboratoriers avfall och vatten? Och hur tvättar man ett tåg med mindre skadliga utsläpp? Hur beställer jag matavfallsinsamling till min arbetsplats eller gör ändringar i mitt abonnemang?

Här hittar du riktlinjer och tjänster för flertalet verksamheter.

Tjänster

Som företagare ansvarar du för att anordna och underhålla soprum, kärl och annat som krävs för att hämtningen ska fungera.

Riktlinjer

Här finns allmänna bestämmelser och riktlinjer som alla verksamheter måste följa. Men också specifika riktlinjer för olika branscher och typer av verksamheter.

Aktuellt för kontor och andra verksamheter

Taxor för vatten och avfall 2024

VA-taxa respektive avfallstaxa för 2024 är beslutad. Taxan för en villa höjs med 118 kronor för vatten och avlopp och med drygt 30 kronor för avfall per månad.

Det är obligatoriskt att sortera ut matavfallet

Nu ska alla sortera ut matavfallet. Här är viktiga fakta kring obligatoriet.

Matavfallskvarn – nya regler

Från den 1 januari 2024 är avfallskvarn som går direkt till avloppet inte längre ett godkänt sätt att sortera matavfall. Detta efter ett beslut av regeringen.

Tar du företagsbilen för att lämna avfall hemifrån?

Besök på återvinningscentralen med företagsregistrerad lätt lastbil skapar automatiskt en faktura. Kontakta alltid personalen innan du lastar ur bilen. Det går inte att avregistrera ett besök i efterhand. Avfall som

Se alla artiklar inom det här ämnet