Till sidans huvudinnehåll

Hämtning av bygg- och rivningsavfall

Vi hämtar bygg- och rivningsavfall, såsom trä, betong, tegel, metall och gips hemma hos dig som privatperson. Bygg- och rivningsavfallet får inte ha uppkommit i en yrkesmässig verksamhet, som till exempel om en hantverkare har utfört arbetet.

Kontakta en av våra samarbetspartners för att boka tid för lämning och hämtning av kärl. I kärlen sorterar du trä, mineral (betong, tegel, klinker, keramik och sten), metall, glas, plast och gips. 

Bygg- och rivningsavfall kan hämtas måndag till fredag. Tänk på att följa företagets anvisningar och till exempel inte överfylla kärlet. Företaget som hämtar avfallet fakturerar dig, faktureringsavgift får inte tas ut. 

Företag och avgifter

Följande företag är upphandlade och godkända av oss för att hämta bygg- och rivningsavfall hos privatpersoner. Kontakta någon av dem direkt för att boka tid.

Avgifter

Utställning av kärl: 1500 kronor.
Framkörningsavgift: 1125 kronor.
Insamling av kärl: 170 kronor/styck.
Hyra av kärl: 85 kronor/styck och påbörjad vecka.

Avgifterna är vad som maximalt får tas ut och är inklusive moms. Behandlingsavgift tillkommer på grund av kostnad att lämna avfallet till en behandlingsanläggning. Om byggavfallet är felsorterat kan en extra avgift tillkomma.