Till sidans huvudinnehåll

Verksamheter

Tjänster

Tjänster

Som företagare ansvarar du för att anordna och underhålla soprum, kärl och annat som krävs för att hämtningen ska fungera.

Är det fastighetsägaren som ansvarar för abonnemanget behöver du ha dialog med hyresvärden så att abonnemanget överensstämmer med ert behov och att förhållandena för sophämtarna håller för en god arbetsmiljö.

Beställ tjänster

Beställ hämtning av matavfall

Vill ni komma igång med matavfallssortering i er verksamhet? Beställ hämtning här.

Beställ hämtning av restavfall

Beställ avfallshämtning till din nystartade verksamhet eller ditt företag.

Ändra eller säg upp tjänster

Ändra abonnemanget för restavfall

Vill ni ändra ert abonnemang för restavfall kontaktar ni kundtjänst så hjälper vi er.

Uppehåll i sophämtningen

Du kan ansöka om uppehåll i sophämtningen om din verksamhet ska pausas under en längre period, minst fyra veckor. Till exempel om lokalerna ska ska renoveras.

Säg upp abonnemang

Säg upp ditt avfallsabonnemang om din verksamhet ska upphöra och ingen annan tar efter. För VA-abonnemanget gör du vanligen ett ägarbyte.

Här lämnar du avfall från din verksamhet

Lämna avfall från din verksamhet

Här hittar du som företag, verksamhet och fastighetsägare information om hur du gör med grovavfall, elavfall, miljöfarligt avfall och byggavfall från din verksamhet.

Återvinningscentraler som företag kan använda

Adresser och information om återvinningscentraler som företag och verksamheter får använda.

Hämtning av grovavfall

Som företagare beställer du hämtning av grovavfall genom kontakta någon av våra upphandlade entreprenörer.

Matavfall – kontor och andra verksamheter

2023 blir det obligatoriskt att sortera ut matavfallet

2023 ska alla sortera ut matavfallet. Redan idag är det obligatoriskt för restauranger men från 1 januari 2023 blir det även obligatoriskt för hushåll och övriga verksamheter.

Därför är det bra att sortera ut matavfallet

Genom att matavfallssortera hjälper du och dina grannar till att göra Stockholm till en klimatsmart och fossilbränslefri stad. Är ni dessutom en bostadsrättsförening kan ni få ner avfallskostnaderna.

Så här sorterar du matavfall hemma och i pentryn

Det är viktigt att rätt saker läggs i påsen oavsett om du har sortering med papperspåse eller den gröna plastpåsen. Regeln är enkel: I matavfallet läggs skal och rester som klassas som mat. Allt annat läggs i den vanliga avfallspåsen eller läggs i förpackningsinsamlingen. Men självklart – det bästa du kan göra är att äta upp dina matrester.

Matavfallskvarn – viktigt att veta

Matavfallskvarn kräver i dagsläget inget tillstånd för enskilda hushåll. Vi tillåter installation för enskilda hushåll i Stockholms stad och Huddinge kommun. Du behöver alltså inte göra en anmälan för att installera en kvarn. Men reglerna kring matavfallskvarn kan komma att ändras.

Se alla artiklar inom det här ämnet