Till sidans huvudinnehåll

Restaurang

och storkök

Hämtning av matavfall

Det är obligatoriskt att sortera matavfall från restaurangverksamheter. Nedan hittar du beställningsblanketten.

Beställ matavfallsinsamling via blankett

Om ni idag har hämtning i kärl kan ni skicka in beställningsblanketten direkt.

Fyll i blanketten och skicka den till oss så hanterar vi din beställning så snart som möjligt. Vår entreprenör kommer kontakta er för att leverera kärl.

Du kan skanna eller fotografera blanketten och mejla den till kundtjänst på kund@svoa.se.

Ladda ner blankett

Jag vill ha hjälp att starta matavfallssortering

Vill du ha hjälp att se vilket insamlingssystem för hämtning av matavfall som passar din verksamhet bäst? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för en dialog.

GDPR

Jag har läst integritetspolicyn och godkänner att Stockholm Vatten och Avfall sparar mina kontaktuppgifter.

Ta emot kärlen och lämna nyckel

Som beställare av matavfallsinsamling i flerbostadshus behöver du tänka på att:

  • lämna dina kontaktuppgifter vid beställningen av matavfallsinsamling (om du missade det kan du göra det via mina sidor).
  • vara tillgänglig under leveransdagen för att kunna ta emot kärlen för matavfall. Om du inte är det kan vi inte leverera dina kärl.
  • lämna över nyckel till miljörummet till vår entreprenör som levererar kärlen.

Det är olika bilar som hämtar olika sorters avfall. I de fall där kärlen står i ett låst miljörum behöver vi därför två separata nycklar för att tömma matavfall respektive restavfall.

Matavfall i restauranger och storkök

Sortera matavfall i restaurang och storkök

I restauranger och storkök hanteras stora mängder mat. Därmed blir även mängden matavfall större än i ett hem. Därför är sorteringsinstruktionerna lite annorlunda jämfört med dem för hushållen.

Matavfall – lösningar och regler

Det är obligatoriskt att sortera matavfall i restaurang och storkök. Här berättar vi vilka olika sorters abonnemang du kan välja mellan.

Matavfallskvarn till tank

Avfallskvarn är ur flera aspekter ett bra sätt för restauranger att hantera sitt matavfall. Det finns två olika typer och i båda modellerna mals matavfallet i en kvarn placerad i exempelvis diskutrymme eller kök och båda

Därför är det bra att din restaurang sorterar matavfallet

Genom att matavfallssortera hjälper ni till att göra Stockholm klimatsmart. Det är obligatorisk att sortera matavfallet men ni kan även få ner era avfallskostnader.

Se alla artiklar inom det här ämnet