Till sidans huvudinnehåll

Restaurang

och storkök

Information

Ladda ner och skriv ut information till personalen och/eller era gäster.

Här hittar du som restaurang sorteringsinstruktioner för matavfall, miljötips, affischer som kan användas på toaletterna för att påminna personal och gäster att inte spola ner fel saker i avloppet med mera.

Matavfall i restauranger och storkök

Sortera matavfall i restaurang och storkök

I restauranger och storkök hanteras stora mängder mat. Därmed blir även mängden matavfall större än i ett hem. Därför är sorteringsinstruktionerna lite annorlunda jämfört med dem för hushållen.

Matavfall – lösningar och regler

Det är obligatoriskt att sortera matavfall i restaurang och storkök. Här berättar vi vilka olika sorters abonnemang du kan välja mellan.

Matavfallskvarn till tank

Avfallskvarn är ur flera aspekter ett bra sätt för restauranger att hantera sitt matavfall. Det finns två olika typer och i båda modellerna mals matavfallet i en kvarn placerad i exempelvis diskutrymme eller kök och båda

Därför är det bra att din restaurang sorterar matavfallet

Genom att matavfallssortera hjälper ni till att göra Stockholm klimatsmart. Det är obligatorisk att sortera matavfallet men ni kan även få ner era avfallskostnader.

Se alla artiklar inom det här ämnet