Till sidans huvudinnehåll

Här lämnar du avfall som privatperson

Återvinningscentraler

Hitta adresser och öppettider till återvinningscentraler och återbruk. Här lämnar du till exempel grovavfall, elektronik, porslin och återbruk.

Återvinningsstationer

Återvinn förpackningar och tidningar på en återvinningsstation. Hitta din närmaste här. Om det är skräpigt eller fullt kan du felanmäla stationen.

Pop-up återbruk

Lämna smått grovavfall på en plats nära dig! Vi är på två platser varje helg under perioden april - oktober. Hit tar du dig enkelt genom att gå eller cykla.

Returrundan

Hör du en glad trudelutt i kvarteret? Då är Returrundan på plats och tar emot grovavfall, miljöfarligt avfall och saker till återbruk. En sväng för ditt släng.

Mobila miljöstationen blir Returrundan

Mobila miljöstationen gör sina sista stopp under 2023. I april 2024 startar istället tjänsten Returrundan och vi kommer erbjuda dig att slänga fler sorters skräp från ditt hem.

Miljöstationer

På miljöstationen kan du lämna miljöfarligt avfall, batterier och ljuskällor.

Hämtning av grovavfall

Vill du få ditt grovavfall hämtat? Vi hämtar grovavfall, till exempel möbler, textilier, husgeråd och elavfall hemma hos dig som privatperson.

Hämtning av miljöfarligt avfall

Vi kan hämta miljöfarligt avfall och elavfall hemma hos dig.

Lämna miljöfarligt avfall i butik

Vi samarbetar med utvalda butiker så att du kan lämna miljöfarligt avfall i en butik nära dig. Du kan också lämna elavfall till butiker som säjer elektronik.

Fler insamlingsplatser och återvinningstjänster

Vi samarbetar med flera butiker så att du ska kunna lämna miljöfarligt avfall och kosmetiskt avfall på en plats nära dig.

Om du vill beställa en container eller storsäck som endast ska användas för byggavfall eller trädgårdsavfall får du anlita vilket företag du vill.

Men om du ska slänga annat skrymmande hushållsavfall och grovavfall måste du anlita något av våra upphandlade företag för hyra och tömning.

Både bilar och båtar omfattas av producentansvar. Här hittar du information om vart du vänder dig om du har en bil eller båt som gjort sitt och behöver skrotas.