Till sidans huvudinnehåll

Bo i lägenhet

Översikt

För dig som bor i lägenhet

Bor du i lägenhet ingår vatten, avlopp och sophämtning i din månadsavgift. Det gäller både hyres- och bostadsrättslägenheter eftersom ansvaret alltid ligger på fastighetsägaren.

Det är viktigt men också ett lagkrav att sortera både hushållsavfallet och förpackningar. Det är också viktigt använda vattnet på ett smart sätt och inte slösa i onödan.

Det är fastighetsägaren som ska erbjuda möjlighet för boende att sortera ut avfall som inte ska läggas i restavfallet, alltså en vanliga soppåsen. Till hushållsavfall räknas även grovavfall. Saknas utrymme inom fastigheten för grovavfall kan din fastighetsägare till exempel beställa en container regelbundet eller vid behov.

Här lämnar du avfall som privatperson

Återvinningsstationer

Återvinn förpackningar och tidningar på en återvinningsstation. Hitta din närmaste här. Om det är skräpigt eller fullt kan du felanmäla stationen.

Återvinningscentraler

Hitta adresser och öppettider till återvinningscentraler och återbruk. Här lämnar du till exempel grovavfall, elektronik, porslin och återbruk.

Pop-up återbruk

Lämna smått grovavfall på en plats nära dig! Vi är på två platser varje helg under perioden april - oktober. Hit tar du dig enkelt genom att gå eller cykla.

Returrundan

Hör du en glad trudelutt i kvarteret? Då är Returrundan på plats och tar emot grovavfall, miljöfarligt avfall och saker till återbruk. En sväng för ditt släng.

Alla platser för återvinning och återbruk

Hitta alla våra tjänster och inlämningsplatser för grovavfall, miljöfarligt avfall, elavfall och återbruk.

Aktuellt för dig

Vill någon komma in i din fastighet?

Här reder vi ut när och varför vi vill ha tillgång till din fastighet samt när du ska se upp för bedragare.

Återvinningsstationer

Återvinn förpackningar och tidningar på en återvinningsstation. Hitta din närmaste här. Om det är skräpigt eller fullt kan du felanmäla stationen.

Det är obligatoriskt att sortera ut matavfallet

Nu ska alla sortera ut matavfallet. Här är viktiga fakta kring obligatoriet.

Tar du företagsbilen för att lämna avfall hemifrån?

Besök på återvinningscentralen med företagsregistrerad lätt lastbil skapar automatiskt en faktura. Kontakta alltid personalen innan du lastar ur bilen. Det går inte att avregistrera ett besök i efterhand. Avfall som

Se alla artiklar inom det här ämnet