Till sidans huvudinnehåll

Bo i lägenhet

Översikt

För dig som bor i lägenhet

Bor du i lägenhet ingår vatten, avlopp och sophämtning i din månadsavgift. Det gäller både hyres- och bostadsrättslägenheter eftersom ansvaret alltid ligger på fastighetsägaren.

Det är viktigt men också ett lagkrav att sortera både hushållsavfallet och förpackningar. Det är också viktigt använda vattnet på ett smart sätt och inte slösa i onödan.

Det är fastighetsägaren som ska erbjuda möjlighet för boende att sortera ut avfall som inte ska läggas i restavfallet, alltså en vanliga soppåsen. Till hushållsavfall räknas även grovavfall. Saknas utrymme inom fastigheten för grovavfall kan din fastighetsägare till exempel beställa en container regelbundet eller vid behov.

Här lämnar du avfall som privatperson

Återvinningscentraler

Hitta adresser och öppettider till återvinningscentraler och återbruk.

Pop-up återbruk

Lämna smått grovavfall på en plats nära dig! Vi är på två platser varje helg under perioden april - oktober. Hit tar du dig enkelt genom att gå eller cykla.

Mobila miljöstationen

Nu finns våra turlistor för 2023 publicerade. När kommer Mobila miljöstationen stanna nära dig? Kolla in vår turlista!

Alla platser för återvinning och återbruk

Hitta alla våra tjänster och inlämningsplatser för grovavfall, miljöfarligt avfall, elavfall och återbruk.

Aktuellt för dig

Bräddningar - så fungerar ledningssystemet vid stora regn

En bräddning är ett tillfälligt utsläpp av avloppsvatten som sker när ledningsnätet eller reningsverk blir överbelastat. Det är en viktig systemfunktion som finns för att minska risken för översvämningar vid mycket regn.

Nu är det obligatoriskt att sortera ut matavfallet

Nu ska alla sortera ut matavfallet. Här är viktiga fakta kring obligatoriet.

Tar du företagsbilen för att lämna avfall hemifrån?

Besök på återvinningscentralen med företagsregistrerad lätt lastbil skapar automatiskt en faktura. Kontakta alltid personalen innan du lastar ur bilen. Det går inte att avregistrera ett besök i efterhand. Avfall som

Se alla artiklar inom det här ämnet