Till sidans huvudinnehåll

Flerbostadshus

Fastighetsägare eller brf

Hämtning av matavfall

Förra året blev matavfallsinsamling obligatoriskt. Som fastighetsägare ansvarar du för att boende och verksamheter i fastigheten kan sortera sitt matavfall. Här hittar du information om hur du kan beställa hämtning av matavfallet.

Beställ hämtning av matavfall – brun papperspåse

Om er fastighet har kärl, bottentömmande behållare eller sopsug med separat inkast för matavfall är det redan obligatoriskt att samla in matavfall. På länken nedan kan du beställa hämtning av matavfall för kärl och bottentömmande behållare.

Beställ hämtning av matavfall i den bruna papperspåsen

Beställ hämtning av matavfall – grön plastpåse

Om er fastighet har sopsug utan separat inkast för matavfall eller om ni har 240-literssäck kan ni snart börja sortera ut matavfallet och kan beställa hämtning nu.

Beställ hämtning av matavfall i den gröna plastpåsen

Kärl, sopnedkast eller bottentömmande behållare, vad passar er bäst?

Flerbostadshus kan ha insamling av matavfall i sopkärl, sopsug, sopnedkast och bottentömmande behållare. Vilken lösning som passar er är svårt att säga utan att veta allt om ert hus. Innan du gör din beställning kan du läsa på om fördelar och nackdelar med olika lösningar.

Läs mer om olika tekniska lösningar

Du kanske också är intresserad av...

Ladda ner informationsmaterial till de boende

Enkelt att sätta upp i trapphuset, tvättstugan eller miljörummet. Materialet för matavfall innehåller även filmer och foton som du kan använda i era digitala kanaler.

Beställ fler matavfallspåsar flerbostadshus

Har era matavfallspåsar eller hållarna till påsarna tagit slut? Om ni har vår standardpåse kan ni beställa fler här på webben. Har huset sopsug eller är med i testet för optisk sortering kontaktar ni kundtjänst.

Olika typer av matavfallspåsar

Vi har tre olika påsar som används i olika insamlingssystem. Det är viktigt att använda rätt påse.

Matavfallskvarn – nya regler

Från den 1 januari 2024 är avfallskvarn som går direkt till avloppet inte längre ett godkänt sätt att sortera matavfall. Detta efter ett beslut av regeringen.