Till sidans huvudinnehåll

Flerbostadshus

Fastighetsägare eller brf

Avfall

Abonnemang för sophämtning att välja på

Restavfall och matavfall

Samtliga fastigheter, företag och verksamheter är skyldiga att ha ett abonnemang för hämtning av hushållsavfall hos oss. Abonnemanget tecknas i eget namn eller genom fastighetsägaren. 

Grovavfall

Som fastighetsägare är du skyldig att erbjuda möjlighet för boende att sortera ut grovavfall. Saknas utrymme inom fastigheten kan du till exempel beställa en container regelbundet eller vid behov.

Själva tjänsten beställer du genom kontakta någon av våra upphandlade entreprenörer.

Förpackningar och tidningar

Fastighetsägare kan erbjuda sina boende fastighetsnära insamling av förpackningar. Fastigheter som har insamling av returpapper för boende ska sedan 1 januari 2022 anlita ett företag som är upphandlat av oss för själva hämtningen. För övriga förpackningar väljer du själv vilken entreprenör du vill anlita för den fastighetsnära insamlingen. 

Växtavfall

Vi erbjuder abonnemang för växtavfall från terrass- och balkongplanteringar. 

 

Visste du det här om matavfall?

2023 blir det obligatoriskt att sortera ut matavfallet

2023 ska alla sortera ut matavfallet. Redan idag är det obligatoriskt för restauranger men från 1 januari 2023 blir det även obligatoriskt för hushåll och övriga verksamheter.

Därför är det bra att sortera matavfallet i flerbostadshus

Genom att matavfallssortera hjälper ni till att göra Stockholm till en klimatsmart stad. Dessutom kan ni få ner avfallskostnaderna.

Matavfallskvarn – viktigt att veta

Matavfallskvarn kräver i dagsläget inget tillstånd för enskilda hushåll. Vi tillåter installation för enskilda hushåll i Stockholms stad och Huddinge kommun. Du behöver alltså inte göra en anmälan för att installera en kvarn. Men reglerna kring matavfallskvarn kan komma att ändras.

Se alla artiklar inom det här ämnet