Till sidans huvudinnehåll

Bo i lägenhet

Miljötips

Bräddningar - så fungerar ledningssystemet vid stora regn

En bräddning är ett tillfälligt utsläpp av avloppsvatten som sker när ledningsnätet eller reningsverk blir överbelastat. Det är en viktig systemfunktion som finns för att minska risken för översvämningar vid mycket regn.

Håll miljörummet fräscht för bättre sortering

Tips för ett bättre miljörum! Oreda börjar ofta smått. Genom att ha regelbundna rutiner och hålla efter så att det är rent och snyggt blir det också enklare för de boende att hålla ordning.

Såhär gör du när du rensat invasiva växter

Invasiva växter ska brännas. Inte komposteras. Lägg alla växtdelar i en tät påse och kör till återvinningscentralen eller lägg den med ditt restavfall.

Se alla artiklar inom det här ämnet

Lär dig mer om

Fakta om vatten

Kontrolleras vattnet på helgen? Vem ser till att jag får varmvatten? Vilken hårdhetsgrad har vattnet? Och vilket pH-värde har det? Det och annan fakta om vårt kranvatten har vi samlat i den här artikeln.

Ta hand om dagvattnet

Regn- och smältvatten som rinner på marken kallas dagvatten. Tar vi hand om dagvattnet och undviker att förorena det så blir våra sjöar och vattendrag renare. Vad kan du göra och vad gör vi?

Vår skolsajt

Vill du lära dig om vatten, avfall och miljö? På vår skolsajt hittar du bland annat sagor, mysterier, övningar och filmer. Hur kommer vattnet till kranen? Vad händer när du spolar i toaletten? Och hur fungerar vår

Kunskap

Hur kontrolleras vårat dricksvatten? Hur kan vattnet användas på ett hållbart sätt? Det och mycket mer kan du läsa om här.

Se alla artiklar inom det här ämnet