Till sidans huvudinnehåll

Bo i lägenhet

Miljötips

Plast platsar i återvinningen

När du sorterar behöver du inte hålla reda på vilken typ av plastförpackningar som går att återvinna. Utvecklingen går hela tiden framåt och allt fler typer av plast kan återvinnas.

Håll matavfallspåsen torr

Här är våra bästa tips för att få till en bra och enkel hantering av matavfallet hemma och på jobbet.

Tar du företagsbilen för att lämna avfall hemifrån?

Besök på återvinningscentralen med företagsregistrerad lätt lastbil skapar automatiskt en faktura. Kontakta alltid personalen innan du lastar ur bilen. Det går inte att avregistrera ett besök i efterhand. Avfall som

Se alla artiklar inom det här ämnet

Lär dig mer om

Fakta om vatten

Kontrolleras vattnet på helgen? Vem ser till att jag får varmvatten? Vilken hårdhetsgrad har vattnet? Och vilket pH-värde har det? Det och annan fakta om vårt kranvatten har vi samlat i den här artikeln.

Ta hand om dagvattnet

Regn- och smältvatten som rinner på marken kallas dagvatten. Tar vi hand om dagvattnet och undviker att förorena det så blir våra sjöar och vattendrag renare. Vad kan du göra och vad gör vi?

Vår skolsajt

Vill du lära dig om vatten, avfall och miljö? På vår skolsajt hittar du bland annat sagor, mysterier, övningar och filmer. Hur kommer vattnet till kranen? Vad händer när du spolar i toaletten? Och hur fungerar vår

Kunskap

Hur kontrolleras vårat dricksvatten? Hur kan vattnet användas på ett hållbart sätt? Det och mycket mer kan du läsa om här.

Se alla artiklar inom det här ämnet