Till sidans huvudinnehåll

Villaägare

Nybliven husägare

Vid inflytt

Välkommen som kund till oss!

Här hittar du information om hur du blir kund och vad du bör tänka på. Du blir ny kund när du bygger ett nytt hus eller när du köper ett hus av en tidigare ägare.

Flyttar du till en fastighet som har en tidigare ägare är det viktigt att ni kommer överens om vem som gör vad. Oftast är det den gamla ägaren som gör flyttanmälan. Det gör de under "Vid utflytt".

Här kan du även ändra de avfallsabonnemang som du ärver från den tidigare ägaren.

Beställ sophämtning och vatten till villan

Den som säljer ett hus anmäler ägarbytet till oss, då hamnar abonnemangen på dig som ny ägare. Om du bygger nytt så tecknar du ett nytt abonnemang för vatten och avfall.

Betalning och faktura

På fakturan hittar du uppgifter om ditt abonnemang. Fakturan kan du se i Mina sidor och du får själv bestämma med vilket intervall du vill få din faktura. Även om du hyr ut ditt hus är du betalningsansvarig till oss.

Anslut ett nybyggt hus till vatten och avlopp

För att få tillgång till VA-nätet i Stockholms stad och Huddinge kommun behöver din fastighet vara ansluten till vårt ledningsnät. Det kan vi hjälpa dig med.

Energideklaration

De flesta av landets fastigheter ska vara energideklarerade. Med anledning av detta är det många som hör av sig till oss om vattenförbrukningen och årskostnaden.

Se alla artiklar inom det här ämnet

Här lämnar du avfall som privatperson

Återvinningsstationer

Återvinn förpackningar och tidningar på en återvinningsstation. Hitta din närmaste här. Om det är skräpigt eller fullt kan du felanmäla stationen.

Återvinningscentraler

Hitta adresser och öppettider till återvinningscentraler och återbruk. Här lämnar du till exempel grovavfall, elektronik, porslin och återbruk.

Pop-up återbruk

Lämna smått grovavfall på en plats nära dig! Vi är på två platser varje helg under perioden april - oktober. Hit tar du dig enkelt genom att gå eller cykla.

Returrundan

Hör du en glad trudelutt i kvarteret? Då är Returrundan på plats och tar emot grovavfall, miljöfarligt avfall och saker till återbruk. En sväng för ditt släng.

Alla platser för återvinning och återbruk

Hitta alla våra tjänster och inlämningsplatser för grovavfall, miljöfarligt avfall, elavfall och återbruk.