Till sidans huvudinnehåll

Flerbostadshus

Hyresvärd eller BRF

Ansökan om bidrag för FNI

Hyresvärdar och bostadsrättsföreningar i Stockholm som har insamling av förpackningsavfall (FNI) för sina boende och hyresgäster på fastigheten har rätt till ett bidrag. Bidraget ska uppmuntra till att underlätta sorteringen av förpackningar för de boende.

Ansökan för att få bidrag för andra kvartalet 2024 är nu stängd

För att få korrekt bidrag behöver fastighetsägare, som har en till fem fastigheter med förpackningsinsamling, fylla i ett formulär. Du kan göra din ansökan tidigast det kvartal tjänsten startar. Ansökningsperioden för kvartal tre är öppen mellan 22 juli och 30 september.

När ansökningsperioden för kvartal tre öppnar kan du som har fler än fem fastigheter och/eller fler än fyra samlokaliserade verksamheter ladda ner och fylla i din ansökan i en Excel-fil. Filen kommer du att hitta här.

När du skickat in formuläret får du en bekräftelse till e-postadressen du angivit. Blev någon uppgift fel? Då behöver du fylla i formuläret igen.

Har du frågor kan du kontakta kund@svoa.se så hjälper vi dig.

Ordförklaringar:

Samlokaliserad verksamhet: Det är en verksamhet som hyr lokaler på en fastighet, som inte har eget avfallsabonnemang utan använder samma avfallstjänst som de boende. Verksamheter med egna avfallsabonnemang hos oss räknas inte in här. 

Fastighetsbeteckning: En fastighet är en avgränsad del mark med egen fastighetsbeteckning. På en fastighet kan det finnas flera byggnader och hämtställen för avfall. Fastighetsbeteckningen består av ett namn, ett blocknummer, ibland följt av ett kolon och ett enhetsnummer. Alla delar måste uppges i formuläret. Exempel: Sjöresan 1, Filmduken 1, Berget 11.

Tidplan för utbetalning av FNI-bidraget

Utbetalningen av bidraget sker i efterskott fyra gånger per år. Utbetalningen för första och andra kvartalet 2024 betalas ut efter sommaren. Den tredje utbetalningen kommer senare.

Om förutsättningarna för er ändras inför nästa utbetalning behöver ni fylla i formuläret igen. Exempel på ändringar kan vara att fler fastigheter ansluter till FNI, försäljning av en fastighet eller liknande. Har ni inga ändringar behöver ni inte göra något mer, bidraget löper på som vanligt.

Ansökningsperioden för kvartal fyra är öppen mellan 21 oktober och 31 december.