Till sidans huvudinnehåll

Villaägare

Vatten- och avfallstjänster

Hämtning av trädgårdsavfall

Låt oss hämta ditt trädgårdsavfall! Du slipper åka till återvinningscentralen med ris och löv, och vi ser till att ditt trädgårdsavfall får nytt liv som jordförbättring.

Alla villor och radhus i Stockholms stad kan ansluta sig. I abonnemanget ingår ett 370 liters kärl. Vi tömmer kärlet varannan vecka under perioden april till och med oktober. 

Har du redan ett abonnemang?

Då kan du logga in på Mina sidor för att se just din hämtdag. Tänk på att det är du som står på abonnemanget som kan logga in med BankID eller med kundnummer och lösenord.  Ställ gärna ut kärlet redan kvällen före och låt det stå där under hela hämtdagen.

Säsong 2024

Abonnemanget för trädgårdsavfall kostar 1 471 kronor per kärl, inklusive moms, för hela säsongen 2024 – oavsett när på säsongen du anmäler dig.

För att alla anslutna kunder ska få lika många hämtningar under året, oavsett hämtning jämn eller ojämn vecka, justeras de första och sista hämtningarna så att de kommer så nära 1 april - 31 oktober som möjligt.

Beställ hämtning av trädgårdsavfall

GDPR

Jag har läst integritetspolicyn och godkänner att Stockholm Vatten och Avfall sparar mina kontaktuppgifter.

Detta kan du lägga i kärlet:

I kärlet lägger du trädgårdsavfall från din egen trädgård, terrass eller balkong, exempelvis:

  • Blommor
  • Gräsklipp
  • Löv
  • Mindre mängder fallfrukt
  • Ogräs
  • Ris och små kvistar

Avfallet ska läggas löst i kärlet. Du kan inte lägga jord, sten, krukor, påsar eller matavfall i kärlet för trädgårdsavfall. Maxvikten är 75 kilo per tömning.