Till sidans huvudinnehåll

Villaägare

Miljötips

Miljötips

Det finns mycket du kan göra för att värna miljön, både som privatperson och i ditt arbete. Här hittar du mängder av miljötips för dig som bor i villa eller radhus som du kan ha nytta av i din vardag. 

Tips till dig

Hållbar vattenanvändning

I Stockholmsområdet går det vanligtvis åt mycket vatten under varma vår- och sommardagar när många vattnar trädgårdar och fyller pooler. I vårt område är vi lyckligt lottade som kan hämta vatten i Mälaren för att producera dricksvatten. Men även om det finns gott om vatten i sjön så kan vattenverket bara rena och producera en viss mängd dricksvatten.

Pool

Så här fyller, tömmer och hanterar du din pool, spa eller badtunna på rätt sätt.

Diklofenak – nej tack!

Ryggskott, muskelvärk eller ledvärk? Det finns många olika salvor och tabletter som säger sig lindra värken. Men visste du att vissa innehåller diklofenak – ett ämne som är giftigt för fiskar och andra vattenlevande organismer? Bland annat påverkas fiskars njurar.

Tvätta båtbotten och töm toatanken i hamn

Du som är båtägare, tänk på att minska utsläppen och använd så lite kemikalier som möjligt så att inte vattenmiljön skadas.

Se alla artiklar inom det här ämnet

Sortera såhär

Sortera textil och kläder

Bidra till en mer hållbar textilkonsumtion genom att sälja, ge bort eller återvinna textilier du inte behöver eller vill ha längre.

Sortera och återvinn elavfall

Minska din miljöpåverkan genom att sortera allt elavfall separat. Här berättar vi vad som räknas som elavfall och vart du lämnar det.

Sortera miljöfarligt avfall

Det är inte så komplicerat att ta reda på vad som är farligt avfall. Här berättar vi vad du kan hålla utkik efter.

Se alla artiklar inom det här ämnet