Till sidans huvudinnehåll

Villaägare

Miljötips

Miljötips

Det finns mycket du kan göra för att värna miljön, både som privatperson och i ditt arbete. Här hittar du mängder av miljötips för dig som bor i villa eller radhus som du kan ha nytta av i din vardag. 

Tips till dig

Tvätta bilen på rätt sätt

Åker vi till tvätthallen blir våra bilar och sjöar renare. Varje tvätt spelar roll. När du tvättar bilen i biltvätt eller gör-det-själv-hall så tas tungmetaller, smuts och rengöringsmedel om hand på ett miljöriktigt sätt

Riktlinjer för pooler, spabad och badtunnor

Tänk på att det är dricksvatten du använder i poolen. Följ våra tips för att hantera poolen smart.

Miljötips för båtägare

Som båtägare kan du hjälpa miljön genom att hålla båtbotten ren, välja miljöanpassade produkter och tömma toatanken i hamn.

Sortera textil och kläder

Sälj, ge bort eller återvinn textilier du inte behöver längre. Då bidrar du till en mer hållbar textilkonsumtion.

Se alla artiklar inom det här ämnet

Lär dig mer om

Fakta om vatten

Kontrolleras vattnet på helgen? Vem ser till att jag får varmvatten? Vilken hårdhetsgrad har vattnet? Och vilket pH-värde har det? Det och annan fakta om vårt kranvatten har vi samlat i den här artikeln.

Ta hand om dagvattnet

Regn- och smältvatten som rinner på marken kallas dagvatten. Tar vi hand om dagvattnet och undviker att förorena det så blir våra sjöar och vattendrag renare. Vad kan du göra och vad gör vi?

Vår skolsajt

Vill du lära dig om vatten, avfall och miljö? På vår skolsajt hittar du bland annat sagor, mysterier, övningar och filmer. Hur kommer vattnet till kranen? Vad händer när du spolar i toaletten? Och hur fungerar vår

Kunskap

Hur kontrolleras vårat dricksvatten? Hur kan vattnet användas på ett hållbart sätt? Det och mycket mer kan du läsa om här.

Se alla artiklar inom det här ämnet