Till sidans huvudinnehåll

Bor i lägenhet

Lämna avfall

Här lämnar du avfall

Vi har en mängd tjänster för återvinning och återbruk. Vi har dessutom avtal med en rad butiker där du kan lämna miljöfarligt avfall för återvinning.

Du kan lämna in olika typer av avfall på våra återvinningscentraler, återvinningsstationer eller miljöstationer. Vi kommer till platser nära dig med Pop-up återbruk och Returrundan. Vi har samarbetspartners som kan hämta stora saker hemma hos dig.

Har du koll på skillnaden mellan en återvinningsstation och återvinningscentral?

Återvinningsstation – ÅVS

På en återvinningsstation kan du som privatperson lämna förpackningar från ditt hushåll. Det finns behållare för plast, papper, glas, metall och tidningar. Återvinningsstationerna är bara till för hushållens förpackningar.

Återvinningscentral – ÅVC

På en återvinningscentral kan du till exempel lämna grovavfall, elektronik, glödlampor, porslin och trädgårdsavfall men även återbruk. En återvinningscentral är bemannad och har olika öppettider. 

Är du företagare? Här hittar du information om var du kan lämna avfall från din verksamhet.

Här lämnar du avfall som privatperson

Återvinningsstationer

Återvinn förpackningar och tidningar på en återvinningsstation. Hitta din närmaste här. Om det är skräpigt eller fullt kan du felanmäla stationen.

Återvinningscentraler

Hitta adresser och öppettider till återvinningscentraler och återbruk. Här lämnar du till exempel grovavfall, elektronik, porslin och återbruk.

Pop-up återbruk

Lämna smått grovavfall på en plats nära dig! Vi är på två platser varje helg under perioden april - oktober. Hit tar du dig enkelt genom att gå eller cykla.

Returrundan

Hör du en glad trudelutt i kvarteret? Då är Returrundan på plats och tar emot grovavfall, miljöfarligt avfall och saker till återbruk. En sväng för ditt släng.

Alla platser för återvinning och återbruk

Hitta alla våra tjänster och inlämningsplatser för grovavfall, miljöfarligt avfall, elavfall och återbruk.