Till sidans huvudinnehåll

Pop-up återbruk på pråm

Stockholm Vatten och Avfall deltar i ett EU-finansierat projekt, Awaken Sleeping Assets Project (ASAP). Projektets mål är att skapa och sprida lärdomar om underutnyttjade transport- och logistikresurser.

Fyra länder deltar och projektet genomförs i fem europeiska städer, genom att skapa kunskap kring underutnyttjade tillgångar för städers logistikplanering. Från Sverige och Stockholm deltar förutom vi, Miljöförvaltningen och Trafikkontoret i Stockholms stad.

 

Under 6 dagar i maj 2022 befinner sig en pråm med vår tjänst Pop-up återbruk på tre olika kajplatser i staden (Skeppsbron i Gamla Stan 14-15 maj, Norr Mälarstrand 16-17 maj och Hornsbergs strand 18-19 maj). Lösningen med flytande Pop-up återbruk testas inom ramen för EU-projektet och är finansierat av Energimyndigheten i samarbete med Vinnova och Formas.

 

Pråmen stannar två dagar på varje kajplats och besökare kan komma för att lämna saker till återbruk, lämna avfall (både mindre mängder grovavfall och farligt avfall) och även fynda i fyndhörnan sådant som andra inte längre vill ha och som våra återbruksaktörer inte kan ta emot och sälja.

 

Möjligheten att samla in avfall på vatten gör det lättare att komma nära boende på vissa områden i staden där det är svårt att komma åt på land och kajplatserna är delvis utvalda efter närheten till boende.

 

Senast uppdaterad: 2022-05-09

Länkar

Läs mer om Pop-up återbruk Läs mer om ASAP