Nyheter

Nyheter

Nyheter

Återvinningscentralernas öppettider under jul och nyår
Återvinningscentralerna i Stockholm har stängt på julafton och juldagen (24-25 december) samt på nyårsafton och nyårsdagen (31 december och 1 januari). Det kan även vara ändrade öppettider övriga dagar.
Överblivna granar från julgransförsäljning
Överskottsgranar och ris från julgransförsäljare kan under vecka 50 och 51 lämnas gratis på Lövsta återvinningscentral i Hässelby och återvinningscentralen Trädgård i Högdalen.
2018 års vinnare i stadens matavfallstävling
Grattis Skarpnäck och Micasa! Ni är bäst i staden på att samla in matavfall. Med matavfallsinsamling på 80 % av sina sophämtningsställen vinner Skarpnäck stadsdelsförvaltning förstapriset 2018 i kategorin ”Stadens stadsdelar och förvaltningar”. Micasa Fastigheter vinner för andra året i rad förstapriset i kategorin ”Kommunala fastighetsbolag” med matavfallsinsamling på 55 procent av sina 99 hämtställen.
Automatisk miljöstation till Östermalm
En ny automatisk miljöstation där stockholmare kan lämna farligt avfall, dygnet runt, har öppnats i hörnet av Runebergsgatan/Birger Jarlsgatan. Miljöborgarråd Katarina Luhr var med och inledde en visning tillsammans med Peter Nyström, enhetschef Stockholm Vatten och Avfall den 15 november. Journalister och medborgare fick se hur robottekniken i stationen fungerade och hur man gör för att lämna in sitt farliga avfall.
Vad händer med det du spolar ner i toaletten? Kom och hör om vad som händer på ett avloppsreningsverk!
I Sverige är vi lyckligt lottade och har god tillgång till toaletter men dagen är ändå en viktig påminnelse om att vi måste värna om vårt vatten inför framtiden. Stockholm Vatten och Avfall arbetar ständigt för att möta Stockholms framtida utmaningar i en växande stad men vi behöver också stockholmarnas hjälp. Därför bjuder vi nu in till öppet hus på Bromma reningsverk söndagen den 18 november kl 10-15.
Lämna farliga avfall till mobila miljöstationen
Lämna in farligt avfall och småelektronik – allt upp till en mikrovågsugns storlek - när mobila miljöstationen kommer till dina kvarter. Insamlingen av farligt avfall behöver öka och vi vill att fler får upp ögonen att många produkter som används i våra hem inte ska slängas i papperskorgen eller i avloppet.
Kokningsrekommendation i centrala Handen
Haninge kommun har utfärdat en kokningsrekommendation för dricksvattnet i centrala Handen. Problemet är lokalt och övriga Stockholmsområdet berörs inte.
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}