Nyheter

Nyheter
Reviderade föreskrifter på utställning från 1 augusti
Från 1 augusti till 15 september kan du se och komma med synpunkter på förslaget till reviderade föreskrifter för avfallshanteringen här på hemsidan. Föreskrifterna styr hur hushållsavfall och liknande avfall ska hanteras.
Ny plan för hållbart Stockholm
Vart fjärde år gör Stockholm Vatten och Avfall en ny plan för hur Stockholms avfall både ska minska och tas om hand på ett miljömässigt sätt. Den 3 april antogs den nya avfallsplanen 2017-2020. Nu kan du läsa om visionerna, målen och hur de ska förverkligas. Bara med gemensamma krafter kan Stockholm bli världens mest hållbara stad.
Kungligt besök till Lovö vattenverk
Den 30 maj fick Stockholm Vatten och Avfall besök av kronprins Frederik av Danmark och kronprinsessan Victoria. De kom till Lovö vattenverk tillsammans med den danska miljö- och livsmedelsministern och en dansk näringslivsdelegation. Stockholm Vatten och Avfall presenterade sin verksamhet och framtida utmaningar för vattentjänstbranschen. Gästerna fick även en visning av vattenverket.
Bolagsfusion genomförs 1 juni
Den 1 juni genomförs en fusion, då bolaget Stockholm Vatten VA AB fusioneras upp i Stockholm Vatten AB.
Återvinningsfesten 28 maj
Kom med dina glappande hörlurar, intorkade nagellack och trasiga brödrost till vår insamling av farligt avfall och mindre elavfall på Återvinningsfesten på Hornstull på Södermalm i helgen. Återvinningsfesten är Nordens största loppmarknad, enligt arrangörerna, och arrangeras sista söndagen i maj sedan tretton år tillbaka. I år är det söndagen 28 maj 10:00-16:00.
Kungligt besök till Lovö vattenverk
När våren är som grönast besöker kronprins Frederik av Danmark och kronprinsessan Victoria Lovö vattenverk, som ligger vackert vid Mälarens strand. Stockholm är den stad i Europa som växer snabbast. Detta faktum, tillsammans med utmaningarna som följer med klimatförändringarna, gör att Stockholm Vatten och Avfall liksom övriga VA-branschen står inför spännande utmaningar. Dessa kommer att diskuteras med danskt näringsliv, som är med vid besöket.
Återbruka i Norra Djurgårdsstaden 6-7 maj
Har du något som du vill bli av med men som kan glädja någon annan? Ta med det och passa på att lära dig mer om återbruk den 6–7 maj 10:00-16:00, Storängstorget, i Norra Djurgårdsstaden.
Låga grundvattennivåer
I Sverige har vi låga grundvattennivåer och det ger konsekvenser för dricksvattentillgången på många håll. Detta påverkar dock inte vår vattenproduktion då vi tar vatten från Mälaren och har god tillgång.
Bolagsfusion
Den 1 februari bytte vårt holdingbolag namn till Stockholm Vatten och Avfall AB och vårt avfallsbolag bytte namn till Stockholm Avfall AB. Namnbytet innebär legalt sett inget annat än att de juridiska enheterna får nytt namn. I alla sammanhang utom de rent juridiska kallar vi oss dock Stockholm vatten och Avfall inom vår verksamhet.
Tvätta alltid bilen i biltvätt
Det är lätt att få bilen ren på ett effektivt sätt och samtidigt ta hänsyn till miljön. Tvätta alltid i biltvätt eller gör-det-självhall!
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}