Nyheter

Nyheter

Nyheter

Automatisk miljöstation till Östermalm
15 november inbjuds intresserade till en visning av en ny automatisk miljöstation för farligt avfall samt elavfall. Miljöborgarråd Katarina Luhr inleder visningen. Den automatiska miljöstationen som via en robot håller öppet dygnet runt, året om, gör det lätt att göra sig av med sprayburkar, nagellack, elvispar och glödlampor för stockholmare och närboende på Östermalm och Vasastan. Pressvisning 15 november kl. 15–16, Katharina Luhr inleder visningen kl. 15.00, i hörnet Runebergsgatan/Birger Jarlsgatan.
Vad händer med det du spolar ner i toaletten? Kom och hör om vad som händer på ett avloppsreningsverk!
I Sverige är vi lyckligt lottade och har god tillgång till toaletter men dagen är ändå en viktig påminnelse om att vi måste värna om vårt vatten inför framtiden. Stockholm Vatten och Avfall arbetar ständigt för att möta Stockholms framtida utmaningar i en växande stad men vi behöver också stockholmarnas hjälp. Därför bjuder vi nu in till öppet hus på Bromma reningsverk söndagen den 18 november kl 10-15.
Lämna farliga avfall till mobila miljöstationen
Lämna in farligt avfall och småelektronik – allt upp till en mikrovågsugns storlek - när mobila miljöstationen kommer till dina kvarter. Insamlingen av farligt avfall behöver öka och vi vill att fler får upp ögonen att många produkter som används i våra hem inte ska slängas i papperskorgen eller i avloppet.
Kokningsrekommendation i centrala Handen
Haninge kommun har utfärdat en kokningsrekommendation för dricksvattnet i centrala Handen. Problemet är lokalt och övriga Stockholmsområdet berörs inte.
Lämna din fallfrukt till återvinningscentralen
Nu finns särskilda containrar för fallfrukt på våra återvinningscentraler. Frukten rötas till biogas och biogödsel - ett miljövänligt drivmedel och näring till åkermark.
RenoNorden har bytt namn till Urbaser
RenoNorden, en av våra entreprenörer som hämtar hushållsavfall i Stockholm, har bytt namn till Urbaser. För dig som är kund förändras inget, sophämtningen fortsätter på samma sätt som tidigare.
Ännu ingen algblomning i Mälaren
Just nu är det kraftig algblomning på vissa ställen i Östersjön. Ännu så länge är halterna mycket låga i Mälaren.
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}