Nyheter

Nyheter
Bolagsfusion
Den 1 februari bytte vårt holdingbolag namn till Stockholm Vatten och Avfall AB och vårt avfallsbolag bytte namn till Stockholm Avfall AB. Namnbytet innebär legalt sett inget annat än att de juridiska enheterna får nytt namn. I alla sammanhang utom de rent juridiska kallar vi oss dock Stockholm vatten och Avfall inom vår verksamhet.
Tvätta alltid bilen i biltvätt
Det är lätt att få bilen ren på ett effektivt sätt och samtidigt ta hänsyn till miljön. Tvätta alltid i biltvätt eller gör-det-självhall!
Invigning av Återbrukshuset på Bromma återvinningscentral
Den 29 april inviger Stockholm Vatten och Avfall det nya Återbrukshuset på Bromma återvinningscentral. Här kan besökaren få hjälp av personal att avgöra vilka saker som kan lämnas till återbruk eller återvinnas på ett miljöriktigt sätt. För sopor är inte skräp.
Textilprojekt som kan revolutionera återvinningen
Stockholm Vatten och Avfall gör som Gina Tricot och H&M - och är med i ett pilotprojekt i den absoluta framkanten när det gäller sorteringsteknik för textilåtervinning. Lämna kläder och andra textilier till återvinningscentralen i Bromma, så går de antingen till återbruk eller sorteras i en unik maskin efter vilka fibrer de innehåller för textilåtervinning.
Lämna kosmetiskt avfall till KICKS
Mycket av det vi har i badrumsskåpet räknas som farligt avfall och ska varken slängas i papperskorgen eller ner i avloppet. Kosmetiskt avfall, såsom överbliven hårfärg, nagellack och sprayburkar kan från 1 mars lämnas i tolv av KICKS butiker i Stockholm. Vår entreprenör hämtar det där och tar hand om det på ett miljöriktigt sätt. Det blir enklare för stockholmarna och bättre för miljön.
Stockholm Vatten och Avfall knep fjärdeplats
Stockholm Vatten och Avfall kom på fjärde plats av landets drygt 290 kommuner i Avfall Sveriges rapport, när det gäller hur nöjda kunder är på Återvinningscentraler, ÅVC:er.
Nya matavfallspåsar på väg hem till dig
Under vecka sex till tio delas en årsleverans av matavfallspåsar ut (de bruna papperspåsarna) till alla våra villakunder som har matavfallsinsamling.
Vi är Stockholm Vatten och Avfall
För att förtydliga våra uppdrag och förenkla vår kontakt med stockholmarna bytte vi namn till Stockholm Vatten och Avfall den 1 februari.
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}