Nyheter

Nyheter

Nyheter

Rinkeby-Kistas och Skarpnäcks villahushåll fortfarande bäst på matavfall
Rinkeby-Kistas villakunder är fortfarande bäst inom Stockholms stad på att sortera ut sitt matavfall. 67 procent av kunderna som bor i villa eller radhus i området har idag matavfallshämtning. Skarpnäck ligger hack i häl och där är de nu 61 procent som har hämtning av matavfallet bland villakunderna enligt ny statistik från januari 2019.
Vi byter kundsystem
För att förbättra och förenkla servicen till dig som kund så byter vi nu kundsystem. Under själva bytet kommer hanteringen av kundärenden att ta längre tid.
Kronprinsessan Victoria besökte Stockholm Vatten och Avfall
Kronprinsessan Victoria kom idag och besökte Stockholm Vatten och Avfall tillsammans med finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och miljö- och klimatborgarråd Katarina Luhr för att lära sig mer om Stockholms avfallshantering.
Återvinningscentralernas öppettider under jul och nyår
Återvinningscentralerna i Stockholm har stängt på julafton och juldagen (24-25 december) samt på nyårsafton och nyårsdagen (31 december och 1 januari). Det kan även vara ändrade öppettider övriga dagar.
Överblivna granar från julgransförsäljning
Överskottsgranar och ris från julgransförsäljare kan under vecka 50 och 51 lämnas gratis på Lövsta återvinningscentral i Hässelby och återvinningscentralen Trädgård i Högdalen.
2018 års vinnare i stadens matavfallstävling
Grattis Skarpnäck och Micasa! Ni är bäst i staden på att samla in matavfall. Med matavfallsinsamling på 80 % av sina sophämtningsställen vinner Skarpnäck stadsdelsförvaltning förstapriset 2018 i kategorin ”Stadens stadsdelar och förvaltningar”. Micasa Fastigheter vinner för andra året i rad förstapriset i kategorin ”Kommunala fastighetsbolag” med matavfallsinsamling på 55 procent av sina 99 hämtställen.
Automatisk miljöstation till Östermalm
En ny automatisk miljöstation där stockholmare kan lämna farligt avfall, dygnet runt, har öppnats i hörnet av Runebergsgatan/Birger Jarlsgatan. Miljöborgarråd Katarina Luhr var med och inledde en visning tillsammans med Peter Nyström, enhetschef Stockholm Vatten och Avfall den 15 november. Journalister och medborgare fick se hur robottekniken i stationen fungerade och hur man gör för att lämna in sitt farliga avfall.
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}