Nyheter

Nyheter
Tack till våra kunder!
Stockholm Vatten och Avfall vill rikta ett stort tack till alla kunder som har drabbats av driftstörningar i hämtningen av hushållsavfall för det stora tålamod som ni har visat.
PopUp-insamling kommer snart till dig
Från juli till oktober kör PopUp-insamling på turné genom Stockholm. Vi kommer till platser där många bor och tar emot sånt du inte längre behöver men som kan glädja någon annan. Du kan även lämna ditt farliga avfall och ditt bärbara grovavfall till oss.
Driftstörningar i sophämtningen i Stockholm
Stockholm Vatten och Avfall har ansvar för avfallshanteringen i Stockholm. Den är utlagd på entreprenad. Sedan onsdagen den 5 juli har vi haft driftstörningar i hämtningen av hushållsavfall.
Förändringar i sophämtningen för bättre miljö
Snart görs en förändring inom avfallshanteringen i Stockholm. Förhoppningen är att du inte ska märka av den, mer än att färre sopbilar kör på våra gator. Och att dina sopor kanske hämtas en annan veckodag. Det här gör vi för en bättre miljö, hämtpersonalens arbetsmiljö och för att du ska få en ännu bättre service.
Ny plan för hållbart Stockholm
Vart fjärde år gör Stockholm Vatten och Avfall en ny plan för hur Stockholms avfall både ska minska och tas om hand på ett miljömässigt sätt. Den 3 april antogs den nya avfallsplanen 2017-2020. Nu kan du läsa om visionerna, målen och hur de ska förverkligas. Bara med gemensamma krafter kan Stockholm bli världens mest hållbara stad.
Kungligt besök till Lovö vattenverk
Den 30 maj fick Stockholm Vatten och Avfall besök av kronprins Frederik av Danmark och kronprinsessan Victoria. De kom till Lovö vattenverk tillsammans med den danska miljö- och livsmedelsministern och en dansk näringslivsdelegation. Stockholm Vatten och Avfall presenterade sin verksamhet och framtida utmaningar för vattentjänstbranschen. Gästerna fick även en visning av vattenverket.
Bolagsfusion genomförs 1 juni
Den 1 juni genomförs en fusion, då bolaget Stockholm Vatten VA AB fusioneras upp i Stockholm Vatten AB.
Återvinningsfesten 28 maj
Kom med dina glappande hörlurar, intorkade nagellack och trasiga brödrost till vår insamling av farligt avfall och mindre elavfall på Återvinningsfesten på Hornstull på Södermalm i helgen. Återvinningsfesten är Nordens största loppmarknad, enligt arrangörerna, och arrangeras sista söndagen i maj sedan tretton år tillbaka. I år är det söndagen 28 maj 10:00-16:00.
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}