Till sidans huvudinnehåll

Event

och tillfälliga verksamheter

Tillfälligt vatten

Har du behov av tillfälligt vatten?

Hyr en brandpostmätare

Hos oss kan du hyra en brandpostmätare för anslutning till vattenledningsnätet. Du kan hyra en mätare för en kortare eller en längre period. Vi vill att mätarställningen rapporteras in minst en gång per år. 

Vad ingår?

I kostnaden ingår ventilnyckel samt pump. Det ingår inte slang och vi har inte heller möjlighet att låna ut slang. Brandpostmätaren har brandpostkoppling (brandslang) och atlaskoppling/klokoppling (för vanliga slangar).

Regler för användning

Om vattnet ska användas som dricksvatten måste kvaliteten säkras med en provtagning och det är du som användare som ansvarar för att det görs. 

Mer information om dricksvattenföreskrifter finns från Livsmedelsverket.

Tänk på att mätaren bara får användas på brandposter i Stockholms stad eller i Huddinge kommun. Pumpa alltid ur brandpost efter användning. Sönderfrusna, skadade, förkomna och stulna brandmätare ersätts av dig som kund enligt aktuell prislista. Stulen vattenmätare ska alltid polisanmälas och därefter skriftligen anmälas till vår kundtjänst. Olovligt uttag med annan utrustning polisanmäles.

Brandposter är markerade med en röd flagga, vanligtvis på husfasad eller stolpe. Brandpostmätare hämtas ut på vårt huvudlager.