Till sidans huvudinnehåll

Lämna avfall

Privatperson

Återvinningscentraler

På återvinningscentralen kan du lämna grovavfall, elektronik, vitvaror och farligt avfall. Saker som kan användas igen lämnas till återbruk.

Hitta din återvinningscentral

På återvinningscentralerna och våra återbruk kan du lämna grovavfall, elektronik, möbler och miljöfarligt avfall. Saker som kan användas igen lämnas in i återbruksdelen som finns på varje återvinningscentral.

Se adresser och öppettider för din närmaste anläggning genom att klicka på den.

Som privatperson är det gratis att lämna avfall.

Om du kör en lätt lastbil, skåpbil eller pickup för att lämna avfall från ditt eget hushåll ska du prata med personalen när du kommer till återvinningscentralen för att undvika faktura. Även lätta lastbilar som är registrerade på ett organisationsnummer eller personnummer med enskild firma, får automatisk faktura.

Företag, verksamheter, fastighetsägare av flerbostadshus måste betala för att lämna avfall.

Om du har en funktionsnedsättning, rekommenderar vi Bromma återvinningscentral. Den är vår mest tillgängliga anläggning.

Du kanske också vill läsa om...

Nu skyltar vi om på våra återvinningscentraler

Såg det annorlunda ut på ditt senaste åvc-besök? Det beror på att med start i januari 2024 och fram till april månad, byter vi skyltar på samtliga återvinningscentraler i Stockholm.

Tar du företagsbilen för att lämna avfall hemifrån?

Besök på återvinningscentralen med företagsregistrerad lätt lastbil skapar automatiskt en faktura. Kontakta alltid personalen innan du lastar ur bilen. Det går inte att avregistrera ett besök i efterhand. Avfall som

Sorteringsguiden A-Ö

Är du osäker på hur olika saker ska sorteras när du ska slänga dem? Här kan du läsa om hur olika slags avfall och material ska sorteras.

Se alla artiklar inom det här ämnet