Låt matresterna få nytt liv

Beställa

Oavsett om du är villaägare, bostadsrättsförening, hyresvärd, restaurang eller kontor kan du beställa eller skicka in en intresseanmälan för matavfallshämtning här.

Sortera rätt

Det är enkelt att matavfallssortera. Är du osäker på vad som kan läggas i matavfallet och vad som ska läggas i vanliga soppåsen? Här hittar du svaren.

Kontakta oss

Här hittar du våra kontaktuppgifter. Behöver du beställa extrahämtning eller göra en reklamation kan du även logga in i vår e-tjänst högst upp på sidan.

Sommarfester med rester?

Sommaren är här med alla dess fester och grillkvällar. Var svin(n)smart! Planera för resterna redan när du gör menyn. Använd dem till en picknick eller som grund till en matlåda! Här är fem tips på resträtter.
Fem tips

Rinkeby-Kista bäst på att sortera ut sina matrester

Där sorterar 60,3 procent av de som bor i villa eller radhus ut sitt matavfall. De är därmed det område i stan där villaägarna är bäst på att återcirkulera matresterna i kretsloppet. Kolla hur det går för dig och dina grannar i din stadsdel.
Kolla in kartan

Tipsa din fastighetsägare om matavfallsinsamling

Bor du i lägenhet och vill börja fiskpinnependla? Tipsa din fastighetsvärd eller styrelsen i din bostadsrättsförening om fördelarna med matavfallsinsamling med hjälp av vårt webbformulär.
Läs mer här

Vi ansvarar för tömningen av fettavskiljare

I oktober 2017 tog Stockholm Vatten och Avfall över tömningen av fettavskiljare. Tidigare har tömning av fettavskiljare utförts av valfri entreprenörer som godkänts av oss. Här kan du läsa om vad det innebär för dig som kund.
Läs mer här

Så här gick det 2017

Insamlat matavfall 2017

I Stockholm lyckades vi samla in 19 700 ton matavfall tillsammans med er stockholmare under 2017. Tack för ert engagemang! Vi kan dock bli ännu bättre om fler ansluter sig – både hushåll och verksamheter. 65 procent av matavfallet som vi samlar in idag kommer från verksamheter. Merparten av detta kommer från restauranger och storkök.

Några snabba fakta

19 700
ton matavfall
samlades in i Stockholm 2017
35 %
av matresterna
slänger vi i onödan
3 000
personers matavfall
driver 1 buss och 5 sopbilar ett år
5 kg
matavfall
driver en bil 1 mil