Till sidans huvudinnehåll

Utvecklingsprojekt

Söderort

Ny avloppstunnel Bromma-Sickla

En 14 kilometer lång tunnel byggs under Stockholm för att leda avloppsvattnet från Bromma reningsverk till Sicklaanläggningen under Hammarbybacken. I Söderort bygger vi tunneln från Eolshäll i Hägersten via Liljeholmen, Årsta och Johanneshov.

Avloppstunnel karta söderort.jpg

Den nya avloppstunneln i Söderort. Tunneln fortsätter sedan under Mälaren mot Bromma. 

När tunneln är färdigbyggd läggs Bromma reningsverk ner och avloppsvattnet från Västerort kan renas i Henriksdals reningsverk som då är anpassat med ny modern reningsteknik. Tunneln började byggas januari 2020 och ska tas i bruk 2026.

Om nya avloppstunneln i Söderort

Eolshäll

På Axelsbergs bollplan söder om Hägerstens allé har vi ett etableringsområde för att bygga en arbetstunnel till avloppstunneln. Etableringen kommer att finnas kvar på platsen till och med 2026.

Liljeholmen

I korsningen Hägerstensvägen-Södertäljevägen har vi ett etableringsområde för att bygga en arbetstunnel ner till avloppstunneln. Etableringen kommer att finnas kvar på platsen till våren 2025.

Gullmarsplan

I skogssluttningen vid Sundstabacken norr om Gullmarsplan har vi ett etableringsområde för att bygga en arbetstunnel ner till avloppstunneln. Etableringen kommer att finnas kvar på platsen till 2026.

Följ våra arbeten

På vår interaktiva karta kan du se hur långt vi kommit i våra arbeten och få prognoser för när vi planerar att arbeta i olika områden. Zooma i kartan för detaljerad information.