Till sidans huvudinnehåll

Senior utredningsingenjör

Vi har de senaste åren tagit stora kliv framåt för att anpassa vår organisation och vårt arbetssätt till en verksamhet i en ständigt växande stad. Därför söker vi ytterligare resurser till vårt dricksvattenteam vilket ansvarar för utveckling- och förnyelse av dricksvattenledningsnätet. Ett väl fungerande dricksvattenledningsnät är en förutsättning för en hållbar stad.

Nu söker vi på Dricksvattenteamet en erfaren utredare för arbete med våra största och mest framåtblickande utredningar inom Stockholms Framtida Vattenförsörjning, ett program som syftar till att bygga ut huvudvattensystemet.

Om arbetet

På Dricksvattenteamet blir du en av nio duktiga utredningsingenjörer och hydrauliker som tillsammans arbetar med att säkra förnyelse, funktion och kapacitet på det befintliga ledningsnätet. Fokus ligger främst på dricksvattenledningsnätet och dess behov men vi jobbar även med övriga ledningsslag i samarbete med medarbetare från Dag- och Spillvattenteamen. Teamet utreder, tar fram och bereder åtgärdsförslag på vattenledningsnätet inför styrgruppen.

För denna tjänst kommer fokus att ligga på arbete med vårt program Stockholms Framtida Vattenförsörjning (SFV) vilket är vårt största investeringsprogram. I det ingår att:

 • Ledningsnätsavdelningens representant i programledningen för delprogrammet ledningsnät.
 • Ha stor kunskap om utbygganden översiktligt men även för specifika delar.
 • Ansvara för, leda och genomföra utredningar, framförallt med hjälp av konsulter.
 • Samordna och informera om utbygganden internt och externt
  skriva formella beslutsunderlag till styrgrupper, investeringsråd, styrelse och kommunfullmäktige.

Inom teamet och på enheten bidrar vi alla till den gemensamma utvecklingen av enhetens verksamhet och arbetsmetoder. Vi bidrar givetvis med vår kompetens och anläggningskunskap till övriga delar av organisationen.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Kvalifikationer

 • Högskole- eller civilingenjör med inriktning på VA, alternativt likvärdig utbildning.
 • Mångårig erfarenhet av utrednings- och/eller projekteringsarbete inom VA.
 • Du har erfarenhet av större och komplexa utredningar inom VA och en teknisk trygghet.
 • Det är meriterande om du har projektledarbakgrund inom genomförande av VA-projekt.
 • Det är ett krav att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift då svenska är vårt arbetsspråk på vilket våra utredningar och formella beslutsunderlag skrivs.
 • Eftersom arbetet ibland är rörligt är det meriterande med B-körkort.

Personliga egenskaper

För att i rollen som senior utredningsingenjör ser vi att du är initiativrik, drivande, samarbetsinriktad och strukturerad. I och med ansvaret och senioriteten, känner du dig trygg både tekniskt och i din yrkesroll. Du är intresserad av samhällsfrågor samt hur stadsbyggnadsprocessen ser ut, har fallenhet för systemtänk och delar gärna med dig av dina kunskaper. Rollen ställer höga krav på kommunikation och samverkan både internt och externt.

Din ansökan

Om du tycker att du känner igen dig i den här beskrivningen av tjänst är du välkommen att söka jobbet och ansök redan idag, vi intervjuar löpande.

Sök jobbet som senior utredningsingenjör senast 4 september.

I denna rekrytering samarbetar vi med WE:SOURCE AB. För frågor rörande rekryteringsprocessen, är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Margareta Meek på margareta.meek@we-source.se.

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via Stockholm Vattens och Avfalls kundtjänst, 08-522 120 00.

Senast uppdaterad: 2022-05-18

Länkar

Sök jobbet som senior utredningsingenjör Läs mer om projektet Stockholms framtida vattenförsörjning