Till sidans huvudinnehåll

Nyheter Stockholms framtida avloppsrening

Nyheter Stockholms framtida avloppsrening

Nyheter

Lägesrapport Henriksdal
Arbetet med att bygga ut och förbättra Stockholms avloppsrening pågår för fullt i Henriksdal. Arbetet pågår på flera ställen i reningsverket och uppe på ytan inne på reningsverkets område vid Henriksdalsringen.
Så här arbetar vi i sommar
Arbetet med Stockholms framtida avloppsrening pågår på alla fronter - i Henriksdals reningsverk, Sicklaanläggningen under Hammarbybacken och avloppstunneln från Bromma till Sicklaanläggningen. Våra arbeten pausar dock under några sommarveckor på de flesta platserna. Så här arbetar vi i sommar.
Fika med oss som bygger nya avloppstunneln! Axelsberg 30 maj
Projektet Stockholms framtida avloppsrening, som ska säkra möjligheten att rena vårt avloppsvatten i framtiden, fortsätter för fullt i Eolshäll och Hägersten. Vi som bygger tunneln vill gärna träffa dig som bor i området över en fika.
Nyfiken på vad vi bygger under Hammarbybacken?
Sicklaanläggningen är en del av Henriksdals reningsverk. Här går idag avloppsvattnet från Söderort igenom de första reningsstegen, innan det leds vidare till Henriksdals reningsverk för de sista reningsstegen. När staden växer måste avloppsreningsverkens kapacitet byggas ut. Därför bygger vi nu ut och förbättrar reningen i Henriksdals reningsverk och även Sicklaanläggningen byggs ut och moderniseras för att kunna ta emot och förbehandla en större mängd avloppsvatten.
Fika med oss som bygger nya avloppstunneln! Liljeholmen 3 mars
Projektet Stockholms framtida avloppsrening, som ska säkra möjligheten att rena vårt avloppsvatten i framtiden, fortsätter för fullt i Liljeholmen och Årstadal. Vi som bygger tunneln vill gärna träffa dig som bor i området över en fika.
Nu spränger vi tunneln under Mälaren
Arbetet med avloppstunneln från Bromma till Sicklaanläggningen går nu in i ett nytt och spännande skede. Det är dags att börja spränga ut Mälarpassagen, alltså den delen av avloppstunneln som förbinder Bromma med Hägersten.
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}