Till sidans huvudinnehåll

Nyheter

Nyheter

Nyheter

Taxor för vatten och avfall 2021
Taxan för vatten och avlopp planeras höjas i snitt med 7 procent till 2021. Avfallstaxan är konstruerad för att styra mot bättre miljö och arbetsmiljö och höjs med i snitt 18 procent.
Vill någon komma in i din fastighet?
Vi vill ibland komma in i din fastighet för byten eller undersökningar. Samtidigt får vi in samtal om att bedragare utger sig för att vara från Stockholm Vatten och Avfall för att få komma in hos företrädelsevis äldre. Här reder vi ut när och varför vi vill ha tillgång till din fastighet samt när du ska se upp för bedragare.
Nytt återbrukshus i Skärholmen för reparationer och kreativt skapande
Nu har Återbruket i Skärholmen öppnat upp. En plats som ger stockholmarnas använda föremål ett längre liv, för här kan man förutom att återvinna; reparera trasiga saker, skapa nytt eller fynda något som andra inte längre vill behålla. Återbrukshuset ligger i 550 kvadratmeter ljusa och nyrenoverade lokaler som delvis skapats av återbrukat material från Stockholms återvinningscentraler.
I år blir ojämn hämtvecka jämn
Förra året hade 53 veckor och det gör att du som har haft sophämtning jämna veckor byter till ojämna veckor från 1 januari 2021.
Undersökning av LTA-anläggningar pågår
Under en period från och med nu fram till slutet av mars kommer en av oss anlitad konsult Magnus Hedborg AB undersöka och dokumentera så kallade LTA-anläggningar (låg tryckavloppsanläggningar).
Felaktig trädgårdsfaktura
Genom ett olyckligt misstag har det i dagarna skickats ut felaktiga fakturor gällande tjänsten för trädgårdsavfall under 2020.
Undvik köer på återvinningscentralen
Just nu har vi extra högt tryck på återvinningscentralerna. Återvinn på vardagar så slipper du trängas. Lugnaste dagarna är vanligtvis onsdag till fredag. I nya illustrationer kan du se när det brukar vara som högst besökstryckt på just din återvinningscentral.
Nya krav på företag att registrera farligt avfall
Sverige behöver ha bättre kontroll på farliga avfall. Därför skärps nu kraven på att företag och verksamheter ska rapportera uppgifter om farliga avfall till ett nytt avfallsregister. Registrering sker hos Naturvårdsverket och berör alla verksamheter som hanterar farligt avfall från 1 november 2020.
Ny sophämtare i södra förorterna
Från 1 november 2020 kommer en ny sophämtare tömma avfallskärlen i de södra förorterna. Från Liljeholmen och vidare söderut via Hägersten, Mälarhöjden, Skärholmen och Vårberg. Det kommer vara samma hämtdag som idag. Det enda som förändras är att ny personal från företaget Suez och deras bilar kommer synas på gatorna i området.
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}