Till sidans huvudinnehåll

Nyheter

Nyheter

Nyheter

Varning för bedragare
Vi får då och då in samtal om att någon ringer och uppger sig komma från Stockholm Vatten och Avfall och vill komma in i en fastighet för att spola ledningar.
Information om algblomning och dricksvatten
Under högsommaren börjar blomningen för blå-gröna alger (cyanobakterier). De blommar just nu på vissa ställen i Östersjön. Ännu så länge är halterna mycket låga i Mälaren.
Återvinn nära dig
Pop-up återbruk är ett alternativ till återvinningscentralen för dig som inte har bil. Här kan du lämna föremål till återbruk och återvinning, allt från mindre möbler till kläder och gamla färgburkar.
Hantera invasiva växter rätt när du rensar i trädgården
Visste du att Jätteloka, Blomsterlupin och Parkslide är exempel på invasiva växter? De sprider sig ofta snabbt och kan skada ekosystemet och den biologiska mångfalden. Det är viktigt att växterna hanteras rätt för att stoppa spridningen.
Avloppsvatten hoppas kunna förutspå en andra våg av COVID-19
Med hjälp av analyser av avloppsvatten kan en andra våg av smitta av COVID-19 eventuellt förutspås. Det hoppas KTH, SciLife Lab och Stockholm Vatten och Avfall, som nu startat ett samarbete med en rad aktörer för att analysera prover vid Henriksdals och Bromma reningsverk. Att kunna bedöma de långsiktiga riskerna med viruset är också en förhoppning.
Grundavgift ny post på avfallsfakturan
Förra veckan skickade vi ut vatten- och avfallsfakturorna till våra villakunder. Det kommer in en del frågor om det som heter grundavgift på avfallsdelen av fakturan.
Undvik köer på återvinningscentralen
Just nu har vi högsäsong på återvinningscentralerna. Återvinn på vardagar så slipper du trängas. Lugnaste dagarna är onsdag till fredag.
Mobila miljöstationen kom inte som utlovat på Södermalm
Nya tider för mobila miljöstationen den 7-8 april på Södermalm. Turen den 4-5 april ställdes olyckligtvis in utan att vi hade möjlighet att informera. Det ber vi om ursäkt för. Vi har satt in extra tider kvällstid den 7 och 8 april som kompensation. Hoppas det kan hjälpa dig!
Visa fler
{{newsHeading}} {{#newsTeaser}}
{{newsTeaser}}
{{/newsTeaser}}