Glasburkar för sylt och barnmat, glasflaskor för saft och juice och andra glasförpackningar.
Konservburkar, kaviar- och osttuber, kapsyler, lock, dryckesburkar utan pant, aluminiumfolie och värmeljushållare och andra metallförpackningar.
Mjölk- och flingpaket, färdigmatsförpackningar, hundmatsäckar, sockerpåsar, skokartonger och hushålls- och toarullar.
Yoghurtburkar, plastlock, plastdunkar, sköljmedelsflaskor, diskmedelsflaskor, plastpåsar, plasttuber, plastfolie, vakuumförpackningar och frigolit.
Dagstidningar, veckotidningar, telefonkataloger, reklamblad, pocketböcker och vanligt skrivpapper.
Kasserade förpackningar och tidningar av olika slag lämnar du till närmaste återvinningsstation om det inte är flaskor/burkar med pant. Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som ansvarar för insamlingen och återvinningsstationerna.
Om du bor i lägenhet kan det hända att din fastighetsägare har ordnat insamling av tidningar och förpackningar i fastigheten. Titta efter i grovsoprummet eller miljörummet i din fastighet.
Mycket av det återvunna glaset blir nya glasflaskor och glasburkar. Men en del av det återvunna glaset blir mineralull för isolering och finmalet glaspulver som blandas i betong.
Återvunna metallförpackningar blir nya konservburkar, ljushållare, lock, armeringsjärn eller motordelar.
Pappersförpackningar blir nya pappersprodukter. Var tredje pappersförpackning i en livsmedelsbutik är idag gjord enbart av återvunnen fiber.
Av återvunna plastförpackningar görs till exempel trädgårdsmöbler, bullerplank, lastpallar, soppåsar och mycket annat.
Alla tidningar som samlas in återvinns och blir till nya tidningar, toalettpapper eller trycksaker.